PSIHOENERGETSKI TRETMANI

Integrativna medicina podrazumeva jedan holistički pristup ljudskom organizmu koji spaja metode klasične i tradicionalne medicine, pružajući nam tako mogućnost da kombinujemo najbolje iz oba sveta i na taj način omogućimo pacijentima i lečenje uzroka, a ne samo posledice, ali i postizanje jednog zdravijeg i kvalitetnijeg načina života.
Integrativna medicina je koncept koji predlaže i nudi izbor u lečenju, oslanjajući se na predhodno iskustvo u prepoznavanju različitih metoda dijagnostike i terapija. Medicinar koji se bavi integrativnom medicinom ima priliku da svojim pacijentima pomogne da na bezbedan način istraže i druge metode koje potiču iz tradicijom oprobanih metoda koje danas nauka potvrđuje mnogim istraživanjima.
Zdravlje je SVEST, Zdravlje je SLOBODA, Zdravlje je JEDINSTVO!
IDENTITET je ključni pojam integrativne medicine. Svako biće ima svoju Šemu Zdravlja sa kojom se rađa i po kojoj sve funkcioniše kako treba. Po toj šemi svaka stvar je na svom mestu, na svom Identitetu, u svojoj funkciji, sve sarađuje u jednoj opštoj ravnoteži na fizičkom, psihičkom, emocionalnom i energetskom nivou. Bolest je gubitak ravnoteže, gubitak sklada između spoljnog i unutrašnjeg sveta, gubitak šeme zdravlja, gubitak identiteta.
Energetska Struktura ljudskog bića predstavlja mikro-kosmos Opšte Energetske Strukture Kreacije. Energetska anatomija čoveka je anatomija energetskih centara i suptilnih tela, razumevanje elemenata, mikronutricije…
Postoji 7 Energetskih centara, prvih šest centara nalazi se u fizičkom telu, a sedmi se nalazi tik iznad naše glave. Svaki centar ima svoju talasnu dužinu koja odgovara određenoj boji i nalazi se na vrlo preciznom fizičkom mestu. Svaki od centara odgovara određenim emocionalnim i psiho-energetskim izrazima.
Energetska struktura naših supltilnih tela povezana je sa odgovarajućim carstvima prirode:
1. FIZIČKO TELO – mineralno carstvo
2. ETERIČNO TELO – biljno carstvo
3. ASTRALNO TELO – životinjsko carstvo
4. KAUZALNO TELO – ljudsko carstvo
Mi poznajemo pet osnovnih elemenata koji su povezani sa odgovarajućim čulima kod čoveka:
1. VAZDUH – čulo ukusa
2. VODA – čulo sluha
3. ZEMLJA – čulo ukusa
4. VATRA – čulo vida
5. ETER – čulo dodira
Međutim, postoji šesti element, nazvan POTKA
Nova naučna otkrića dokazala su da je postojanje praznog prostora bila zabluda i da postoji nevidljivo tkivo koje prožima svaku stvar, od atoma do ćelije, od beskrajno malog do beskrajno velikog i da to tkivo ispunjava čitav Univerzum.
Potrebno je razumeti sledeće pojave:
– Svesprisutnost Potke;
– Ljudsko biće neprestano tka Potku, koja može biti individualna, društvena ili kolektivna;
– Potka se manifestuje kroz naše ponašanje, naš život i naše delovanje, kroz nas same u pogledu onog što prenosimo.
Integrativna medicina prihvata sve medicinske discipline i nivoe na kojima one deluju – od alopatije, homeopatije, osteopatije (delovanje na fizičkom nivou), akupunkture (delovanje na eteričnom nivou), aromaterapije (delovanje na astralnom nivou). Jedino tako možemo da lečimo Biće na svim nivoima.
Bilo koja dezorganizacija ili oboljenje rezultiraju ili vode poremećaju u ishrani na ponderalnom nivou i na suptilnim planovima sve do samog Identiteta. Zato koristimo Nutritivnu medicinu kako bi čoveku omogućili da vrlo brzo pronađe i povrati svoj integritet. Prepoznajući insuficijentnost funkcija omogućujemo povratak ravnoteže koja će tu funkciju optimizovati.